Pastirska pita

Porcije: 4 Ukupno vrijeme: 50 min Težina: Lagano
pinit

Sočna i kremasta Pastirska pita savršen je spoj mljevenog mesa, povrća i bogatog pire krumpira…

pinit
1 Dodaj u favorite
Ukusno
5 from 1 vote

Pastirska pita

Težina: Lagano Vrijeme za pripremu 20 min Vrijeme kuhanja 30 min Ukupno vrijeme 50 min
Porcije: 4
Najbolja sezona: Prikladno tijekom cijele godine

Sastojci

Pire krumpir

Meso

Dodatno

Upute

Krumpir pire

  1. Staviti kuhati oguljeni i narezani krumpir u posoljenu vodu.
  2. Nakon 20ak minuta dodati maslac, vrhnje za kuhanje, sol i papar i sve protisnuti.

Meso

  1. Sitno nasjeckan luk dinstati, dodati nasjeckanu mrkvu, te nakon nekoliko minuta dodati meso. Dinstati dok mesno ne promijeni boju.
  2. Dodati koncentrat rajčice, popržiti, zatim dodati brašno, posoliti i popapriti, dodati začinsko bilje po želji.
  3. Dodati vode, grašak, peršin, i kuhati pola sata na laganoj vatri. Umiješati kukuruz.

Pečenje

  1. Na dno nauljene vatrostalne posude staviti umak, poravnati ga, preko njega staviti krumpir.
  2. Posipati ribanim sirom te peći na 200 stupnjeva pola sata.

Nutritivne vrijednosti

480kcal
Calories
30g
Protein
40g
Carbs
20g
Fat
6g
Fiber
g
Sugar

Nutritivne vrijednosti

Servings 4


Amount Per Serving
Calories 480kcal
% Daily Value *
Total Fat 20g31%
Total Carbohydrate 40g14%
Dietary Fiber 6g24%
Protein 30g60%

* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.

Ključne riječi: pastirska pita, krumpir, meso
Recipe Card powered by WP Delicious

2 Comments

  1. Odličan recept!






  2. Koji sir je najbolji za ovaj recept?

Ostavi komentar

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)