Sočna i kremasta Pastirska pita savršen je spoj mljevenog mesa, povrća i bogatog pire krumpira…
Pastirska pita
Sastojci
Pire krumpir
Meso
Dodatno
Upute
Krumpir pire
-
Staviti kuhati oguljeni i narezani krumpir u posoljenu vodu.
-
Nakon 20ak minuta dodati maslac, vrhnje za kuhanje, sol i papar i sve protisnuti.
Meso
-
Sitno nasjeckan luk dinstati, dodati nasjeckanu mrkvu, te nakon nekoliko minuta dodati meso. Dinstati dok mesno ne promijeni boju.
-
Dodati koncentrat rajčice, popržiti, zatim dodati brašno, posoliti i popapriti, dodati začinsko bilje po želji.
-
Dodati vode, grašak, peršin, i kuhati pola sata na laganoj vatri. Umiješati kukuruz.
Pečenje
-
Na dno nauljene vatrostalne posude staviti umak, poravnati ga, preko njega staviti krumpir.
-
Posipati ribanim sirom te peći na 200 stupnjeva pola sata.
Nutritivne vrijednosti
480kcal
Calories
30g
Protein
40g
Carbs
20g
Fat
6g
Fiber
g
Sugar
Nutritivne vrijednosti
Servings 4
- Amount Per Serving
- Calories 480kcal
- % Daily Value *
- Total Fat 20g31%
- Total Carbohydrate 40g14%
- Dietary Fiber 6g24%
- Protein 30g60%
* Percent Daily Values are based on a 2,000 calorie diet. Your daily value may be higher or lower depending on your calorie needs.
pastirska pita, krumpir, meso

Odličan recept!
Koji sir je najbolji za ovaj recept?