Svinjska leđa s pire krumpirom

Porcije: 6 Ukupno vrijeme: 2 h 30 min Težina: Lagano
pinit

Ukusna svinjetina s kremastim pireom.

pinit
1 Dodaj u favorite
Ukusno
5 from 1 vote

Svinjska leđa s pire krumpirom

Težina: Lagano Vrijeme za pripremu 20 min Vrijeme kuhanja 2 h Vrijeme odmaranja 10 min Ukupno vrijeme 2 h 30 min
Porcije: 6
Najbolja sezona: Prikladno tijekom cijele godine

Sastojci

Upute

Priprema mesa

  1. Narezane svinjske kotlete bez kostiju staviti u posudu, dodati po žličicu svih začina (ili po ukusu), dodati ulje i dobro promiješati te ostaviti u frižideru minimalno 20 minuta.

Kuhanje

  1. Na maloj količini zagrijanog ulja zapeći meso sa svake strane po 2 minute. Izvaditi ga sa strane te u masnoću dodati nasjeckani luk.
  2. Kad luk promijeni boju vratiti meso nazad i dodati vode da ga prekrije te kuhati na laganoj vatri sat i pol do dva sata. Dodati brašna u umak po potrebi.

Krumpir pire

  1. Oguliti i narezati krumpir te ga skuhati.
  2. Procijediti ga, izgnječiti te dodati mlijeka i maslaca i posoliti. Sve dobro izgnječiti.
Ključne riječi: svinjetina, krumpir, meso
Recipe Card powered by WP Delicious

1 Comment

  1. Ivek says:

    Svida mi se






Ostavi komentar to Ivek Otkaži odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)