Ukusna svinjetina s kremastim pireom.
Svinjska leđa s pire krumpirom
Sastojci
Upute
Priprema mesa
-
Narezane svinjske kotlete bez kostiju staviti u posudu, dodati po žličicu svih začina (ili po ukusu), dodati ulje i dobro promiješati te ostaviti u frižideru minimalno 20 minuta.
Kuhanje
-
Na maloj količini zagrijanog ulja zapeći meso sa svake strane po 2 minute. Izvaditi ga sa strane te u masnoću dodati nasjeckani luk.
-
Kad luk promijeni boju vratiti meso nazad i dodati vode da ga prekrije te kuhati na laganoj vatri sat i pol do dva sata. Dodati brašna u umak po potrebi.
Krumpir pire
-
Oguliti i narezati krumpir te ga skuhati.
-
Procijediti ga, izgnječiti te dodati mlijeka i maslaca i posoliti. Sve dobro izgnječiti.
svinjetina, krumpir, meso

Svida mi se